Μετάβαση στο περιεχόμενο
Search In
  • More options...
Βρείτε αποτελέσματα που...
Βρείτε αποτελέσματα...

Recommended Posts

Admin

Καλώς όρισες στην ενότητα της wicca μαγείας του World Of Magic.

 

Οι Wiccans είναι κυρίως ειρηνικοί άνθρωποι που αγαπούν τη φύση και αισθάνονται μια βαθιά σύνδεση με τον κόσμο γύρω τους.

Οι wiccans μάγοι και μάγισσες πιστεύουν πως μέσω αυτής της σύνδεσης που έχουν με την ίδια την φύση μπορούν να επιτύχουμε την αλλαγή στον κόσμο και να ενεργούμε και να αλλάξουν πολλά πράγματα σε κάτι " διαφορετικό " αλλά και " θετικό ".  

Στη Wicca, τα ξόρκια είναι απλώς μια μέθοδος στην οποία ένας ασκούμενος μάγος ή μάγισσα καλεί δύο θεότητες ( ο θεός και η θεά ), καθώς και τα καλά πνεύματα γύρω τους ( συχνά αναφέρονται ως άγγελοι / αρχάγγελοι ) για να κάνουν μια αλλαγή στη ζωή τους ή στην ζωή των άλλων με την άδεια τους πάντα. Με πολλούς τρόπους, ένα ξόρκι σε ένα Wiccan είναι το ίδιο με μια προσευχή για έναν Χριστιανό. 

 

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι όλες οι μάγισσες και οι μάγοι είναι κακοί καθώς και άλλη μια παρανόηση είναι πως πιστεύουν πως στην μαγεία υπάρχουν μόνο οι μάγισσες και όχι οι μάγοι διότι πιστεύουν πως η wicca και γενικά η μαγεία είναι μόνο για τις γυναίκες πράγμα που φυσικά και δεν ισχύει, η μαγεία δεν κάνει διακρίσεις. 

 

Ένας βασικός " κανόνας " της Wicca είναι ο κανόνας των τριών. Οι περισσότεροι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό ως Κάρμα ή άλλοι ως συμπαντικές δυνάμεις του κόσμου μας. Η βασική ιδέα είναι ότι εάν κάνετε κάτι και απελευθερώσετε μια ενέργεια ( είτε θετική είτε αρνητική ) στον κόσμο, θα σας επιστρέψει τρεις φορές. Ως εκ τούτου, αν στηρίξω έναν φίλο σε μια δύσκολη στιγμή, αυτή η θετική ενέργεια θα επανέλθει τρεις φορές με διάφορους άλλους τρόπους μέσω άλλων ανθρώπων και γεγονότων, κάνοντας τη ζωή μου καλύτερη και πιο ικανοποιητική. 

 

Η ίδια ιδέα ισχύει ΚΑΙ για τα ξόρκια μας. Έτσι, αν επρόκειτο να προσπαθήσουμε να " καταραστούμε " κάποιον, πρέπει να γνωρίζουμε πως η αρνητική ενέργεια από την κατάρα θα μας χτυπήσει τρεις φορές πιο σκληρά από το άτομο στο οποίο προσπαθούσαμε να προκαλέσουμε πόνο. 

Ένας άλλος από τους βασικούς κανόνες της Wicca είναι εκείνος που σχετίζεται με τα μαγικά σύμβολα, συχνά αρκετά άτομα παρεξηγούνται από ένα συγκεκριμένο σύμβολο, ένα παράδειγμα  από τα κοινά μας σύμβολα είναι η Πεντάλφα της wicca ( ένα αστέρι με κύκλο γύρω του - γνωστή και wiccan πεντάλφα στα Ελληνικά ) η Πεντάλφα χρησιμοποιείται συχνά ( ειδικά στην wicca και λευκή μαγεία ) ως προστατευτικό σύμβολο που μπορεί να σε προστατέψει από " πνευματικές παγίδες " καθώς μπορεί να σε προστατέψει από μαύρη μαγεία, αρνητική ενέργεια καθώς η ενέργεια της μπορεί να φυλακίσει πνεύματα καθώς και όσο περίεργο και αν σας φαίνεται και δαίμονες.

Συνήθως εμφανίζεται σε ταινίες τρόμου, τις οποίες εγώ και πολλοί άλλοι Wiccans βρίσκουμε γελοίο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η wicca πεντάλφα είναι ένα σύμβολο προστασίας, όπως και ο χριστιανικός σταυρός. Το πεντάγραμμο χρησιμοποιείται σε ξόρκια για να κρατήσει την αρνητική ενέργεια μακριά από το τελετουργικό μας. Μερικές φορές φοριούνται από τον ασκούμενο σε κοσμήματα όπως κάνουν και ορισμένοι Χριστιανοί για να χαρίσει στο άτομο αυτό τις ξεχωριστές ιδιότητες του.

Εν ολίγοις, η Wicca είναι ακριβώς όπως ο Ινδουισμός, ο Χριστιανισμός ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία. Είναι οι άνθρωποι που συνδέονται με τον κόσμο γύρω τους με τον τρόπο που προτιμούν και πιστεύουν, ενώ προσπαθούν επίσης να ζήσουν την καλύτερη ζωή τους. 

 

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Απάντηση στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...